Görevde Yükselme Sınavı

Görevde Yükselme Sınavı

11 Ocak 2018

İLAN

04/07/2009 tarih ve 27278 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik ve bu Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 07/05/2014 tarih ve 28993 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. 2018 yılında yapılacak olan Görevde Yükselme Sınavı Yerel Yönetimler e-sertifika programı kapsamında Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek olup, başvurular 04/06/2018- 22/06/2018 tarihleri arasında internet üzerinden yapılacaktır. 2018 yılında yapılacak mahalli idareler personeli görevde yükselme eğitimi ve sınavının usul ve esaslarının 10. ve 11. Maddelerine göre boş bulunan şef kadrolarının özellikleri aşağıda belirtilmiş olup;

Madde 4: Görevde yükselme suretiyle atanacaklarda aşağıdaki genel şartlar aranır.

a) Görevde yükselme eğitimini tamamlayarak, sınavında başarılı olmak,

b) Bu yönetmelik kapsamındaki kadrolara atanabilmek için son müracaat tarihi itibariyle 5. maddede öngörülen alt görevlerde toplam en az bir yıl çalışmış olmak.

Madde 5: Görevde yükselme sınavına tabi olarak atanacaklarda aranacak özel şartlar;

Şef Kadrosu

Sınıfı              Ünvanı                       Derecesi         Adedi

GİH                Şef                               6                      2

Şef  kadrosuna atanabilmek için;

1) En az iki yıllık yüksekokul mezunu olmak

2) Son müracaat tarihi itibariyle 5. maddenin birinci fıkrasının d bendinin 2 numaralı alt bendinde sayılan görevlerde en az iki yıl süreyle çalışmış olmak.

II-BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ

(1) Sınava katılmak isteyenlerin başvuru dilekçesi ve ekinde istenilen belgeler ile birlikte bağlı oldukları birimlerine başvurmaları gerekir. Başvurular 15/01/2018 Pazartesi günü başlayıp 22/01/2018 Pazartesi günü mesai bitiminde sona erecektir. 22/01/2018 tarihinden sonraki başvurular dikkate alınmayacaktır.

(2) Başvuru dilekçelerindeki bilgilerin ve eki belgelerin doğruluğu birim amirlerince kontrol edilip tasdik edildikten sonra dilekçe ve eki belgeler, üst yazı ekinde son başvuru tarihinden itibaren 24/01/2018 Çarşamba günü mesai bitimine kadar Yazı İşleri Müdürlüğüne gönderilecektir.

(3) Birim amirleri tüm başvuruları göndermek zorundadır.

III-GÖREVDE YÜKSELME YAZILI SINAV SONUÇLARININ AÇIKLANMASI

(1) Yazılı sınav 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Yazılı sınavda başarılı sayılmak için en az altmış (60) puan alınması zorunludur.

(2) Yazılı sınav sonuçları, sınavı yapan kurum tarafından Bakanlığa bildirildiği tarihten itibaren en geç on gün içinde Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün www.mahalli-idareler.gov.tr resmi internet sitesinde ilan edilir. Ayrıca sınav kurulunca Belediyemize intikalinden itibaren en geç onbeş gün içerisinde Belediyemizin ilan askı panosunda ilan edilecektir.

(3) Sınav sonuçları, ilgililerine yazılı olarak tebliği edilir ve sınava katılanların sınav sonuç belgeleri, ilgililerin özlük dosyasında saklanır.

IV- GÖREVDE YÜKSELME YAZILI SINAVINDA BAŞARILI OLANLARIN SÖZLÜ SINAVA ALINMASI

(1) Şube müdürü, müdür ve bunlarla aynı düzeydeki diğer görevlere atanacaklardan yazılı sınavda başarılı olanlardan en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının beş katına kadar aday, belediyemiz sınav kurulunca sözlü sınava alınır. Son adayla aynı puana sahip olan personelin tamamı sözlü sınava alınır.

(2) Sözlü sınava katılacak personel, sınav kurulunun her bir üyesi tarafından;

a) Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi,

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu,

ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

d) Genel kültürü ve genel yeteneği,

e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,

esas alınarak yüz tam puan üzerinden değerlendirilir.

(3) Her üyenin vermiş olduğu puanların aritmetik ortalaması alınarak personelin sözlü sınav puanı tespit edilir.

(4) Sözlü sınavda yüz üzerinden en az yetmiş puan alanlar başarılı sayılır.

V- BAŞARI SIRALAMASI

(1) Sınav sonuçları, Belediyemiz www.koru.bel.tr resmi internet sitesinde ilan edilir.

(2) Görevde yükselme gerektiren kadrolar için sınava girenlerin başarı puanı;

- Şube müdürü, müdür ve bunlarla aynı düzeydeki kadrolara atanacaklar için sözlü sınav puanı,

-Diğer kadrolara atanacaklar için yazılı sınav puanı esas alınmak suretiyle tespit edilir.

(3) Başarı listesi en yüksek puandan başlamak üzere düzenlenecektir. Yapılan puanlama sonucunda eşitlik olması durumunda sırasıyla;

a) Hizmet süresi fazla olanlara,

b) Daha üst öğrenimi bitirmiş olanlara,

c) Üst öğrenim notu yüksek olanlara öncelik verilir. Bunların da eşitliği halinde kura ile tespit yapılır.

VI- GÖREVDE YÜKSELME SINAVINDA BAŞARILI OLANLARIN ATANMASI

(1) Sınavda başarılı olanların atamaları, başarı puanlarına göre duyuruda belirtilen boş kadro sayısı dikkate alınarak, başarı sıralaması listenin ilan edilmesini müteakip en geç iki ay içinde atanır.

(2) Duyurulan kadrolardan;

a) Atanma şartlarını taşımadıkları için sınavların geçersiz sayılması veya bu sebeple atamaların iptal edilmesi, atanılan göreve geçerli bir mazeret olmaksızın süresi içinde başlanmaması ya da atanma hakkından vazgeçilmesi,

b) Emeklilik, vefat, memurluktan çekilme veya çıkarılma, başka ünvanlı kadrolara ya da başka bir kuruma naklen atanma sebepleriyle boş kalan veya boşalan kadrolara başarı sıralamasının ilan edildiği tarihten itibaren altı aylık süreyi aşmamak üzere aynı ünvanlı kadrolar için yapılacak müteakip sınava ilişkin duyuruya kadar, yedekler arasından başarı sıralamasına göre atama yapılabilir.11/01/2018

İLAN OLUNUR.